נטו פוד: מתכונים | טיפים

טירמיסו

טירמיסו

מתכון לחג שבועות: טירמיסו

באדיבות השפית מירי ארזי מרשת מתוקה. מתכונים לשבועות

טירמיסו 
תבנית עגולה בקוטר 26.

רכיבים :
לתחתית טורט
5 יח' חלבונים
5 יח' חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
1/2 כוס עמילן תפו"א
1 חבילת בישקוטים

לנוזל הרטבה
1 כוס קפה חזק חם עם סוכר
50 מ"ל ליקר קפה

מוס טירמיסו
1 חב' מסקרפונה
1 1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
2 יח' חלמונים
1 כף ליקר אייריש קרים
7 גרם ג'לטין מושרה ב 35 מ"ל מים קרים

לקישוט קצפת
1/2מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
קקאו כהה לפידור

אופן ההכנה :
לבסיס הטורט
בקערת מיקסר נקייה עם מטרפה הקציפו את החלבון והסוכר למרנג קשה. מזגו את החלמונים תוך כדי פעולת המיקסר. קפלו את היבשים למסה ובעזרת פלטה ישרו על תבנית אפייה עם נייר אפייה את התערובת למטח מלבני בעובי שווה. אפו בתנור חם 175 מעלות כ 10 דקות עד מרקם קפיצי למגע וצבע זהוב. קררו היטב וקירצו 2 עיגולים בקוטר 26, הניחו 1בתבנית.

לנוזל הרטבה
ערבבו את הקפה החם עם ליקר הקפה היטב. בעזרת מברשת הרטיבו את הבסיס בעדינות.

למוס הטירמיסו
בקערת מיקסר עם מטרפה הקציפו את המסקרפונה והסוכר כשתי דקות על מהירות בינונית כדי לפתוח את הגבינה. הוסיפו בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי פעולת המיקסר והקציפו עד מרקם יציב. חממו את הג'לטין הספוח במיקרו כדקה בלבד, הוסיפו למיקסר את החלמונים והליקר והקציפו כדקה נוספת, ערבבו חלק מהתערובת עם הג'לטין החם ומיזגו הכול למיקסר, טרפו היטב. מזגו 1/2 מהכמות על תחתית הטורט. טיבלו את הבישקוטים בנוזל ההרטבה עד שהם ספוגים והניחו על המוס בלי מרווחים. מיזגו את שארית המוס על הבישקוטים. הניחו את עיגול הטורט השני על המוס והרטיבו אותו עם מברשת מנוזל הקפה. הקפיאו לשעתיים לפחות.

לקישוט הקצפת
הקציפו את כל הרכיבים לקצפת יציבה, בעזרת שק זילוף וצנתר משונן מספר 13 זלפו צורת שושנים על העוגה. הקפיאו למינימום שעתיים ואפשרי עד שבוע.
לפני ההגשה, הפשירו את העוגה שעתיים במקרר ופדרו קקאו כהה על הקצפת לאפקט יופי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

Adsense
Adsense